NOVÉ receptury
Představujeme Vám novou edici oblíbených produktů Worcester, Polévkové koření a Sojová omáčka, ve zcela novém excluzivním provedení. Ještě delikátnější dochucení Vašich pokrmů si nyní můžete vychutnat i s naší novou recepturou.
A odkud pocházejí tyto oblíbené produkty?
Worcester " město anglického hrabství Worcestershire "
Worcesterová omáčka se k nám v období Československa r.1925 dostala z Anglie. Má typickou sladkou chuť i charakteristické aroma pro které si ji mnoho lidí oblíbilo. Dnes se nabízí spousta značek tohoto dochucovadla a je na každém z nás, kterou si podle chuti vybereme.
Polévkové koření " Holašovice - památková rezervace UNESCO "
Vitana se po znárodnění stala národním podnikem i s tuzemskou pobočkou Maggi. Zde právě započala výroba Polévkového koření u nás. Dnes je tento výrobce součástí nadnárodního holdingu. Po roce 1989 se na našem trhu objevili noví výrobci, kteří původní chuť dotáhli ve svých jedinečných recepturách.
Sojová omáčka " Chrám Nebes - mistrovské dílo dynastie Ming "
Sójová omáčka byla objevena v Číně, kde se spolu s buddhismem rozšířilo vegetariánství a k dochucování jídel se začala používat pasta z fermenované rýže. Japonští kněží, kteří v Číně studovali buddhismus si vytvořili vlastní verzi dochucovadla z fermentovaných sójových bobů a pšenice. Vznikla tak omáčka s vyrovnanou chutí a vůní. Jeden z nejstarších výrobců sójové omáčky je Kikkoman. Dnes se používají omáčky vyrobené jednak původní fermentací, tak i vyrobené hydrolýzou sojových bobů.